Att säga tack är svårt för vissa och lättare för andra, idag skriver vi om hur man kan säga tack och vad ordet kan innebära samt hur det används.

Några som valde att säga tack var prinsparet Carl Philip och prinsessan Sofia, efter det stora kungliga bröllop som tog plats i somras. Det är för den värme och all kärlek som paret möttes av som får dessa att säga tack till alla. Mer om detta går det väl att läsa om i denna artikel i Expressen. För att ytterligare visa sin tacksamhet valde de att lägga ut en bild på sig själva på Instagram. Det är en ganska smart grej som samtidigt är fin, att ge en bild, via www.qpix.se kan du fotoframkalla och rama in alla bilder du vill, en perfekt present, kanske som ett tack.

En annan som säger tack kan vi läsa om i denna artikel i Sydsvenskan, en person som faktiskt är tacksam för musiken och vad detta har gjort med hans liv, och det är Janne Schaffer som nyligen fyllde sjuttio år. Musiken säger han har varit allt från hans arbete, hans hobby och stöd under hela sitt liv. Viktigt med andra ord. Och hur säger man tack till musiken? Ja man spelar nog på, fortsätter att skriva låtar, musicera och lyssna på det fantastiska som faktiskt är musik.

Ett vackert tack

En tredje och sista i detta inlägg som vill säga tack är den lilla flickan på flykt som lekte med en dansk polis på motorvägen och som uppmärksammades över hela världen, som vi kan läsa om här. Den sexåriga lilla flickan Noor med familj har nu nått Skellefteå ända från bombernas Irak och nu hälsar hon till sin lekkramrat i polisuniform: Han var snäll. Jag vill säga tack för att han lekte med mig. Ja ibland blir en rörd av bara en sådan enkel fras och inget annat behövs för att verkligen vis att man är tacksam och glad samt vill visa sitt uppskattande.

Hur en nu vill göra finns det alltså flera olika sätt att visa sin tacksamhet på, tack som ord är så laddat att det antingen kan ge väldigt mycket glädje och ömhet samtidigt som det kan användas på ett även negativt och ironiskt/sarkastiskt sätt och det är inte lika roligt givetvis. Sedan är det olika vem eller vad man vill tacka, alla har sina olika saker eller personer att vara tacksamma till och tacksamma för.