Detta begrepp används flitigt i Sverige, men vad innebär det egentligen?

Som ordet antyder, handlar det om att städa ett kök, men vad där det för speciellt med det; -Jo, köket är speciellt då det är där maten tillagas och bakteriehärdar är något man absolut måste undvika.

Så det är extra viktigt att regelbundet torka av ytor som används för själva matlagningen, såsom diskbänkar, bordsskivor, spisen, etc. Detta skall ske dagligen.

Vad gäller ugnen så brukar denna bli smutsig. Här kan man använda någon typ av ugnsrengöring som man sprutar in i ugnen, låt den verka så länge som det står på flaskan, torka sedan av alla ytor och ugnen ren, -enkelt!

Om man använder sin microvågsugn regelbundet, så ska även denna rengöras ofta, diska det som går att diska, resten ska torkas av.

För en mer utförlig lista av vad som bör städas i ett kök, läs vidare här: De 5 bästa tipsen för ett rent kök, en alldeles utmärkt guide i ämnet.